Demul Tom

Elektriciteitswerken

Demul Tom is als elektricien uw vakkundige en betrouwbare partner voor al uw elektriciteitswerken en of domotica. Zowel bij uw nieuwbouwproject als voor renovatieprojecten kan u op Tom rekenen.

Het grote voordeel van Tom Demul bij een nieuwbouw is dat hij niet enkel de ruwbouw voor zijn rekening neemt maar ook ineens de elektricteitswerken kan uitvoeren. U hoeft dus niet meer op zoek te gaan naar én een aannemer én een elektricien. Met Tom heeft u beide vakmannen in 1 persoon. Tom kan op die manier meteen nadenken over het de plaatsing van alle elektrische voorzieningen en hiermee ook tijdens de ruwbouwfase rekening mee houden.

Bij renovaties is het dan weer nuttig om eerst een grondig en volledig nazicht van het ganse elektriciteitsnetwerk uit te voeren. Tom Demul kan dit voor u onderzoeken en vervolgens samen met u een renovatieplan voor uw elektriciteitsnetwerk opstellen. Dit gebeurt allemaal volgens de wettelijke normeringen en reglementeringen.

Elektricien & domotica-specialist

Demul Tom is de elektriciteitsspecialist in de regio Bornem, Puurs en ver daarbuiten. We staan garant voor een persoonlijk en vakkundig advies en vanzelfsprekend met een uitstekende service.

Demul Tom

Domotica

Domotica (ook wel huisautomatisering genoemd) is het domein van huiselijke elektronica. Het betekent eigenlijk het automatiseren van een huis (domus is het Latijnse woord voor huis). Deze term kan dan ook zeer ruim geïnterpreteerd worden. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Het kunnen relatief eenvoudige opstellingen zijn, zoals de winkeldeur die automatisch opent en sluit als men ze nadert, of de verlichting van de hal die automatisch aanflitst als er aangebeld wordt. De meeste toepassingen vindt men in de keuken en de badkamer evenals voor comfort, veiligheid en efficiënt energiegebruik.

Typische toepassingen zijn:

  • Verwarming
  • Airconditioning
  • Verlichting
Voorbeelden domotica
  • Temperatuursensors bedienen de verwarming / airconditioning per plaats.
  • De verwarming aanschakelen via GSM
  • Openen van de poort via GSM
  • De ramen automatisch te laten sluiten (na ingestelde tijd, afstandsbediening, CO2 melder etc.)
  • Parlofonie met camera en beeldscherm die doorschakelt naar de gsm.
  • Temperatuursensors bedienen de verwarming / airconditioning per plaats al naargelang het uur van de dag en de aanwezigheid van personen, eventueel gedetecteerd door naderingsschakelaars.
  • Dezelfde temperatuursensors kunnen ook instaan voor neerlaten en optrekken van zonneschermen en rolluiken al naargelang het uur, de aanwezigheid of afwezigheid van personen en de inval van licht.

Voorbeelden van uitgevoerde projecten